Veel gestelde vragen

Algemeen

Party-advisor.nl is een platform dat aanbieders van entertainment / catering / artiesten / faciliteiten en opdrachtgevers direct met elkaar in contact brengt zonder tussenkomst van derden. De werking van party-advisor.nl is tweeledig; aan de ene kant biedt het aanbieders de kans om een eigen uitgebreide profielpagina te maken, zodat de vindbaarheid van de aanbieder op internet en in het relatienetwerk van party-advisor.nl wordt versterkt. Aan de andere kant is het een platform waarop opdrachtgevers op zoek kunnen gaan naar alles wat ze maar nodig kunnen hebben voor hun verjaardag, feest,  bruiloft of ander typen evenement.

Op de pagina zoeken kun je op zoek gaan naar de juiste aanbieder voor jouw opdracht. Vul de zoekvelden in die belangrijk zijn voor jouw zoekopdracht en klik op de knop ‘Zoeken’. Je krijgt vervolgens een lijst met resultaten te zien, geordend op percentage waarmee ze aan de zoekopdracht voldoen. Vanuit de zoekresultatenpagina kun je de profielen van de gevonden aanbieders bekijken en gelijk contact met hen opnemen.

De zoekfunctie is bedoeld voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar een aanbieder om een bijdrage te kunnen leveren aan hun feest of evenement.

 

Contact opnemen gaat, altijd vrijblijvend, via het formulier op de profielpagina van de aanbieder. Geef een duidelijke omschrijving van de opdracht; hoe specifieker de details, hoe gerichter de aanbieder kan zijn in zijn of haar reactie.
Of klik eenvoudig op diens website / e-mail / telefoonnummer om via die wegen contact op te nemen of meer informatie te vinden.

Aanvragen

Contact opnemen gaat, altijd vrijblijvend, via het formulier op de profielpagina van de aanbieder. Geef een duidelijke omschrijving van de opdracht; hoe specifieker de details, hoe gerichter de aanbieder kan zijn in zijn of haar reactie.
Of klik eenvoudig op diens website / e-mail / telefoonnummer om via die wegen contact op te nemen of meer informatie te vinden.

Nee, het contact opnemen met de aanbieders is gratis. 

Ja, het e-mailadres wordt alleen getoond aan de aanbieder die gelijk weer op je aanvraag kan reageren.

Dit zal per aanvrager verschillend zijn. We vragen onze aanbieders dit zo snel mogelijk te doen, ten minste binnen 3 werkdagen. Mocht je binnen die periode nog geen reactie ontvangen hebben dan vragen we je even te bellen met de aanbieder of je bericht goed is aangekomen.

Coronavirus

Meestal zal dat in goed overleg met de aanbieder wel kunnen. Mochten jullie er niet uitkomen, dan gelden de regelingen die de overheid hierover heeft ingesteld.

Hiervoor gelden de voorwaarden die de aanbieder voor wijzigingen en / of annuleringen hanteert. Vraag hiernaar bij je aanbieder. 

Als de aanbieder zijn afspraak niet na kan komen – om welke reden dan ook – dient deze jou een passende oplossing te bieden of jou je geld terug te geven. De aanbieder moet jou op de hoogte stellen van het niet kunnen uitvoeren van de afspraak.

Aanbieders

* De grootste verzameling aanbieders voor feesten op 1 plek;
* Als aanbieder sta je via een eigen profielpagina rechtstreeks in contact met jouw opdrachtgever zonder tussenkomst van derden;
* Jouw bedrijf profiteert van professionele online marketingcampagnes ontwikkeld door specialisten
* opdrachtgevers kunnen snel via de kaart zien wie bij hen in de buurt zit, opdrachten dichter bij huis, dus minder reiskosten.
* Bij ons betaal je géén afdracht over je omzet en geen commissies, maar alleen je abonnementskosten. 

Je kunt in … eenvoudige en doelgerichte stappen een account aanmaken via de pagina aanmelden.

Basic abonnement €7,50 per maand (looptijd 1 jaar) Excl. 21% btw.
Pro abonnement €15,- per maand (looptijd 1 jaar) Excl. 21% btw.

Lidmaatschap aanbieders

Basic:  1 foto, link naar je website, e-mail en telefoonnummer en een paar regels tekst.
Pro: Volledig profiel

Betalingen verlopen altijd online via iDeal of creditcard. Dat geldt voor het moment dat je voor het eerst een abonnement afsluit tijdens het registratieproces. Bij de verlening wordt er gebruikgemaakt van een automatisch incasso. Hiertoe geef je toestemming bij het afsluiten van je abonnement.

Enkele weken voordat je abonnementsperiode afloopt, ontvang je hiervan een herinnering. Wanneer je niks doet, wordt je abonnement automatisch verlengd. Wil je jouw abonnement beëindigen, stuur dan minimaal 1 maand voor het einde van je abonnement een e-mail aan info@party-advisor.nl

Waarom is er geld afgeschreven van mijn rekening door party-advisor.nl?
Hoogstwaarschijnlijk is je abonnementsperiode verlopen en is je abonnement verlengd. Dit is de enige reden waarom Party Advisor geld kan afschrijven d.m.v. een automatische incasso.

Al je facturen worden bewaard in je account en kun je daar downloaden. Log in op je account. In het hoofdmenu bovenin het scherm ga je naar Abonnement. Ga naar het onderdeel Facturen. Hier kun je jouw gespecificeerd factuur opnieuw downloaden.

Op het moment dat je wilt upgraden van Basic naar Pro wordt automatisch het verschil berekend dat je nog moet bijbetalen. Dus wanneer je al 6 maanden een Basic-account hebt bij Party Advisor, zijn de kosten van een upgrade: Verschil tussen Basic en Pro gedeeld door de resterende looptijd.

Profielpagina aanbieders:

Dat kan te maken hebben met twee zaken. Ten eerste zijn de zoekwoorden die je gebruikt van belang. Jouw profielpagina is qua vindbaarheid met name geoptimaliseerd op de door jou geselecteerde hoofdcategorie, je plaats en naam van je bedrijf. Bij een combinatie van deze zoekwoorden komt je profielpagina naar voren in de zoekresultaten. De positie in de zoekresultaten is afhankelijk van de concurrentie op de gebruikte zoekwoorden.

Daarnaast hebben zoekmachines tijd nodig om nieuwe internetpagina’s te indexeren. Meestal is een profielpagina binnen enkele dagen vindbaar via de zoekmachines, maar het indexeren is daarmee nog niet voltooid. Vaak is pas na een aantal weken duidelijk op welke positie in de zoekresultaten jouw profielpagina zich heeft genesteld. Daarbij is het wederom van belang welke zoekwoorden er worden gebruikt.

Bijna alles op je profielpagina kun je zelf aanpassen. Kijk eerst of je dit zelf kunt aanpassen wanneer je inlogt op je profiel. Alle teksten en foto’s kun je zelf wijzigen. Gaat er iets niet goed op je profielpagina en kun je niet verklaren hoe dat komt? Wij kijken graag met je mee. Vul het contactformulier op deze website in en geef duidelijk aan wat het probleem is. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Je kunt inloggen via de inlogpagina.

Je kunt gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen via deze pagina. Je ontvangt dan direct een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

 

In de eerste plaats is het goed om te vermelden dat je via de beheeromgeving van Party-advisor.nl alleen .JPG en .PNG bestanden kunt uploaden bij Profiel en Foto’s. Controleer dus of de foto de juiste bestandsextensie heeft. Is dit het geval en lukt het nog steeds niet? Dan is de kans groot dat de maximale bestandsgrootte wordt overschreden. Foto’s met een bestandsgrootte van 3 MB of meer worden door het systeem niet toegelaten. Voor internet-doeleinden volstaan foto’s met een bestandsformaat kleiner dan 3 MB vrijwel altijd. Heb je meer vragen over het uploaden van foto’s? Stel je vraag via het contactformulier, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.

Hiervoor mag je een nieuw account aanmaken. Voor bedrijven die deze handelsnamen of bedrijven graag los van elkaar getoond willen hebben en artiesten bureau’s of evenmentenbureau’s die meerdere ‘namen’ erop willen hebben, zijn er speciale pakketprijzen. Stuur ons een mail met jouw situatie, voor meer informatie hierover. Dan kijken we wat hierin bij jou zou passen.

Hoe completer je profiel, hoe groter de kans dat jouw bedrijf wordt gevonden via deze website of in de zoekmachines. Vandaar dus dat we je vragen om aandacht te besteden aan het invullen van je profiel; het kan je niet alleen een streepje voor geven op de concurrentie, het geeft de bezoekers van je profiel ook direct een goed beeld van wat ze van jou of jouw bedrijf kunnen verwachten.